بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920015024
نویسنده : زهرا صحتي
عنوان پایان نامه : مقایسه تاثیر مصرف دو نوع مکمل کربوهیدراتی همراه با اسید آمینه و بدون آن متعاقب یک فعالیت بدنی وامانده ساز بر پاسخ گلوکز خون، دفع اسید لاکتیک و ضربان قلب دوره بازیافت
دانشكده : دانشکده علوم انسانی
گروه تحصيلي : تربیت بدنی
رشته/گرایش تحصيلي : فیزیولوژی ورزشی
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , عباس صادقي,
استاد مشاور () : ,
چكيده : هدف: هدف از این پژوهش، مقایسه تاثیر مصرف مکمل کربوهیدرات همراه با آمینو اسیدی و بدون آن متعاقب یک فعالیت بدنی وامانده ساز بر پاسخ گلوکز خون، دفع اسید لاکتیک و ضربان قلب دوره بازیافت بود. روش: 24 نفر از دانشجويان پسر ورزش كار با دامنه سنی بین 18 تا 22 سال که به لحاظ فیزیکی و آنتروپومتریکی همسان و از سلامت جسمی و روحی برخوردار و همچنین غیر سیگاری، غیر الکلی و ورزشکار (حداقل ۸ ساعت در هفته فعاليت ورزشي داشتند) بودند، به طور غیر تصادفی هدفمند (نمونه در دسترس) و پس از پر کردن فرم رضات نامه به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند. آزمودنی های پژوهش به طور تصادفي به سه گروه تجربي1 (n=،CHO )، گروه تجربی 2 (BCAAs CHO, n= ) و يك گروه کنترل (n=) تقسيم شدند. به آزمودنی ها گروه کنترل بلافاصله بعد از پایان پروتکل بروس به میزان 5 سی سی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن آب داده شد. اما به آزمودنی های گروه تجربی 1، محلول 8 درصد کربوهیدرات (شامل70 درصد گلوکز و 30 درصد فروکتوز) به میزان 5 سی سی به ازای هرکیلوگرم وزن بدن و به آزمودنی های گروه تجربی 2، نوشیدنی BCAA که عبارت است از 77 ميلي گرم به ازاي هر كيلوگرم از وزن بدن به نسبت 50: 30 :20 به ترتیب برای لوسين، والين و ايزولوسين در 5 سی سی آب به همراه 8/6 درصد کربوهیدرات (مجموعا محلول 8 درصد و ایزو کالریک با گروه 1) داده شد. متغیرهای پژوهش (ضربان قلب، لاکتات و گلوکز)، برای هر سه گروه، قبل (بعد از حداقل ١0 ساعت گرسنگی شبانه) و پس از آزمون بروس (بلافاصله پس از آزمون، دقیقه 30 و دقیقه 60) اندازه گیری شدند. از روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و کوواریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که در دقيقه 30 و 60 دوره بازیافت، میزان ضربان قلب گروه کنترل از گروه کربوهیدرات و گروه امینو اسید به همراه کربوهیدرات به طور معنی داری بالاتر و نیز ضربان قلب آزمودنی های گروه امینو اسید به همراه کربوهیدرات نسبت به دو گروه دیگر پایین تر بود. همچنین در دقيقه 30 و 60 دوره بازیافت، میزان گلوکز خون گروه کنترل از گروه کربوهیدرات و گروه آمینو اسید به همراه کربوهیدرات به طور معنی داری پایین تر و گلوکز خون آزمودنی های گروه آمینو اسید به همراه کربوهیدرات نسبت به دو گروه دیگر پایین تر بود. در متغیر لاکتات در دقيقه 30 دوره ریکاوری بین گروه کنترل و گروه امینو اسید به همراه کربوهیدرات و همچنین بین گروه کنترل و کربوهیدرات تفاوت معنی داری بود. همچنین در متغیر لاکتات در دقيقه 60 دوره ریکاوری بین گروه کنترل و گروه امینو اسید به همراه کربوهیدرات و گروه کنترل و گروه کربوهیدرات تفاوت معنی داری بود. نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان داد که مصرف مکمل آمینو اسیدی به همراه کربوهیدرات باعث کاهش بیشتر ضربان قلب، گلوکز و لاکتات خون پس از 30 و 60 دقیقه بازیافت، نسبت به مکمل کربوهیدراتی می شود. واژگان کلیدی: کربوهیدرات، آمینواسید، فعالیت بدنی وامانده ساز و دوره بازیافت
كلمات كليدي : واژگان کلیدی: کربوهیدرات، آمینواسید، فعالیت بدنی وامانده ساز و دوره بازیافت
تاريخ دفاع : 1394-11-21