بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920633749
نویسنده : پیمان هوبره
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری عصاره دانه اسپند به روش مهار تولید نانو بیوفیبریل های آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مقدمه: اسپند(peganum harmala) گیاهی علفی است که ارتفاع آن تا 50 سانتی متر می رسد. ظاهر آن بوته مانند,دارای برگ های سبز با تقسیمات باریک و دراز و نامنظم است و میوه ی آن حاوی دانه های متعدد سرشار از کربوهیدرات , لیپید ,پروتئین ,املاح معدنی ,الکلوئیدها و اسیدهای آمینه با رنگ سیاه می باشد. ماده ی مؤثر آن هارمالین (Harmalin) است. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری عصاره ی دانه ی اسپند به روش مهارفرایند فیبریل زایی درپروتئین سرم گاوی بوده است. روشها: ابتدا اسپند پودر شده و سپس عصاره ی هیدروالکلی آن تهیه می شود. اثرات ضد میکروبی عصاره اسپند روی استافیلو کوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و با استفاده از روش آنتی بیوگرام و ایجاد چاهک و بلانک انجام شد و پس از 3 بار اندازه گیری هر آزمون میانگین قطر هاله ی عدم رشد عصاره ی اسپند اندازه گیری و ثبت شد و مقادیر MIC و MBC عصاره ی و هیدروالکلی نیز تعیین گردید. اثرات ضد آلزایمری نیز با روش جذب سنجی و تصویر برداری میکروسکوپ الکترونی انجام شد. نتایج: قطر هاله ی عدم رشد در عصاره ی هیدروالکلی اسپند در روش چاهک 18 میلی متر در باکتری استافیلو کوکوس اورئوس بود و هاله ی عدم رشد مربوط به باکتری اشرشیاکلای 25 میلی متر بود.گیاه اسپند اثرات ضد آلزایمری نیز دارد. نتیجه گیری: در بررسی اثرات ضد میکروبی اسپند مشخص شد که فعالیت آنتی باکتریال گیاه اسپند بر روی باکتری های گرم منفی بیشتر از گرم مثبت بود.اسپند میتواند به عنوان یکی از داروهای مفید برای کاهش اثرات الزایمر در انسان مورد استفاده قرار گیرد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: اثرات ضدمیکروبی ,اثرات ضد آلزایمری ,اسپند ,آمیلوئید
تاريخ دفاع : 1395-11-26