بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920161029
نویسنده : نیما عباس نژاد
عنوان پایان نامه : تشخیص نوع محصول کشاورزی (لوبیا) در پردازش تصویر
دانشكده : دانشکده تحصیلات تکمیلی و مجتمع فنی
گروه تحصيلي : کامپیوتر
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كامپيوتر- نرم افزار
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , محمدرضا یمقانی,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده لوبیا یکی از مواد غذایی نسبتا ارزان و فراوان در جهان است و همه ساله ملیون ها تن از آن به مصرف می رسد. لوبیا از ۲۲ درصد پروتئین ، ۶۲ درصد قند از نوع نشاسته و ۲ درصد مواد چربی تشکیل شده و یکی از مقويترین حبوبات روي زمین به شمار میرود و چون مواد پروتئینی آن نسبتاً زیاد است، عدهاي از دانشمندان آن راگوشت فقرا هم نامیدهاند. زیرا تا حدودي میتواند جاي خالی گوشت حیوانی را در یک برنامه ي غذایی سالم پر کند و تا حدي همان مواد لازم در گوشت را به بدن برساند. پردازش تصویر، تکنولوژي تهیه و آنالیز تصاویر یک صحنه واقعی به وسیله کامپیوتر در راستاي کسب اطلاعات یا کنترل یک پروسه است. [1] نمونه بارز کاربرد پردازش تصویر، صنایع غذایی و کشاورزي است. می توان با کمک بینایی ماشین، خصوصیات تصویر را استخراج نمود و از آن براي تشخیص و شناسایی انواع محصولات کشاورزي استفاده کرد. روش هاي سنتی ارزیابی حسی در تعیین کیفیت مواد غذایی کاربرد زیادي دارند ولی این روش ها زمان بر و پر هزینه هستند. همچنین شرایط فیزیکی انسان مثل خستگی یا حتی شرایط روحی می تواند بر نتیجه کار تاثیر گذار باشد. این عوامل سبب ایجاد انگیزه براي توسعه روش هاي جانشین است که در زمان کمتر و با دقت بیشتر خصوصیات کلیدي محصول را ارزیابی کنند. محصول لوبیا از جمله حبوباتی است که گونه هاي بسیاري دارد و با استفاده از پردازش تصویر و بینایی ماشین می توان انواع آنها را شناسایی و دسته بندي کرد. امروزه با گسترش فناوري در زمینه کشاورزي باعث شده است که این کار به صورت خودکار و مکانیزه انجام شود. تشخیص انواع گونه هاي محصولات کشاورزي با استفاده از پردازش تصویر به ما کمک می کند تا بتوانیم انواع مختلف حبوبات از جمله لوبیا را با گونه هاي مختلفی که دارند کلاس بندي کنیم و با استفاده از انواع الگوریتم هاي مختلف و ایجاد یک مجموعه تمرین و آزمایش این کار را به صورت خودکار از طریق بینایی ماشین فراهم سازیم. هدف از این پایان نامه، ارائه یک سیستم تشخیص انواع گونه هاي لوبیا با دقت بالا و کار آمد می باشد. گام هاي تشخیص دانه هاي لوبیا شامل تصویر برداري، قطعه بندي، استخراج ویژگی ها، انتخاب ویژگی ها و طبقه بندي می باشد. از هر دانه ي لوبیا سه نوع ویژگی شکلی، رنگی، و بافتی استخراج شده است. سپس با استفاده از ویژگی هاي انتخاب شده توسط الگوریتم عصبی فازي ) ANFIS ( گونه هاي مختلف لوبیا مورد تشخیص و طبقه بندي و قرار گرفتند. با توجه به اینکه سیستم هاي مذکور هنوز چندان رایج نشده است ضرورت داشت سیستم هاي خودکار براي تشیص محصول ایجاد شود و به این وسیله زمینه ي بهبود در برداشت محصولات کشاورزي به صورت خودکار ایجاد خواهد شد.
كلمات كليدي : لوبیا، پردازش تصویر، طبقه بندي، الگوریتم ANFIS
تاريخ دفاع : 1394-11-25