بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 930530751
نویسنده : میلاد ایران خواه
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری پلی فنول های چای به روش مهار تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : هدف و زمینه: چاي سبز، فرآورده ي ساخته شده از برگ و جوانه ي گياه Camellia sinensis است . چاي سبز حاوي كافئين، كاتچين، پلي فنول، فلاونوييدها، گليكوپروتئين، فيبر، ليپيد و كارتنوئيدهاست. هدف از انجام این تحقیق بررسی خاصیت ضد‏میکروبی عصاره آبی و هیدروالکلی چای و نیز بررسی اثرات ضد آلزایمری عصاره چای به روش مهار فرآیند فیبریل¬زایی در پروتئین آلبومین سرم گاوی بوده است. مواد و روش ها: ابتدا چای سبز پودر شده و سپس عصاره آبی و هیدروالکلی (اتانول ) آن تهیه شد. اثرات ضد میکروبی عصاره برروی باکتری اشریشیا¬کلی سویه PTCC 1397 و استافیلوکوکوس اورئوس سویه PTCC 1431 با استفاده از روش آنتی‏بیوگرام و ایجاد چاهک انجام شده و مقادیر MIC و MBC عصاره آبی و هیدروالکلی نیز تعیین گردید. نتایج: قطر هاله عدم رشد در عصاره آبی چای در روش چاهک 15 میلی¬متر در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس را داشته و هاله عدم رشد مربوط به باکتری اشریشیاکلی 13 میلی¬متر بوده است. همچنین قطر هاله عدم رشد در عصاره هیدروالکلی چای در روش چاهک 23 میلی¬متر در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس را داشته و هاله عدم رشد مربوط به باکتری اشریشیا کلی 22 میلی¬متر بوده است. نتایج MIC و MBC برای هر دو باکتری به ترتیب 50 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر و 100 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر بود. افزایش غلظت چای (تا 100 درصد)، از حضور رشته‏های آمیلوئیدی کاسته و حداقل میزان جذب و تغییر مکان قرمز در روش جذب سنجی مرئی کنگورد مشاهده شد و در نتیجه کاهش میزان تولید رشته‏های آمیلوئید، تائیدی بر خاصیت ضد آلزایمری چای دارد. نتیجه گیری: حضور ماده موثره کافئین نیز تا 98 درصد با استفاده از روش طیف سنجی جرمی (GC¬¬¬-Mass) مورد تائید قرار گرفت. به‏طور کلی می¬توان نتیجه گرفت که چای دارای اثرات ضد میکروبی و مناسب با عوارض و هزینه کمتری نسبت به سایر داروهای سنتزی می‏باشند و می‏توانند به عنوان یکی از داروهای مفید برای کاهش اثرات آلزایمر در انسان مورد استفاده قرار گیرد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: عصاره چای، کاتچین، کافئین، اثرات ضد میکروبی، اثرات ضد آلزایمری
تاريخ دفاع : 1395-6-31