بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 930276313
نویسنده : زاهد داودی مقدم
عنوان پایان نامه : تاثیر منابع و غلظت های مختلف قند روی شکوفایی و ماندگاری پس از برداشت گل بریده پرنده بهشتی
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي-علوم باغباني گرايش فيزيولوژي و اصلاح گل و گياهان زينتي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , داود هاشم آبادی,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده
استرلتزیا یا پرنده بهشتی با نام علمی Strelitzia reginae، با نام انگلیسی Bird of paradise گیاهی تک لپه و چند ساله از خانوده موز و از راسته زنجبیل ها می باشد و برای تولید گل بریدنی در گلخانه پرورش داده می¬شود. این آزمایش به هدف بررسی اثر 4 نوع قند (ساکارز، گلوکز، فروکتوز و عسل) در دو غلظت 2 و 4 درصد روی شکوفایی و ماندگاری پس از برداشت گل های بریده پرنده بهشتی در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. صفات مورد اندازه گیری از قبیل: عمر گلجایی، درصد بازشدن گلچه ها، وزن تر، جذب آب، درصد ماده خشک، کاروتنوئید کاسبرگ، اتیلن، غلظت کربوهیدرات های محلول ساقه و گلبرگ، تنفس و فعالیت آنزیم های پراکسیداز (POD)، کاتالاز (CAT)، اندازه گیری میزان پراکسیداسیون لیپیدهای غشا (MDA: مالون دی آلدهید) و نشت یونی بودند. نتایج نشان داد، در این مطالعه مطلوب ترین تیمار گلوکز 4% می باشد که در صفات عمر گلجایی، کاهش درجه بریکس، کاهش وزن تر، تنفس، اتیلن و آنزیم کاتالاز مطلوب ترین حالت را داشته است. همچنین از نظر صفات مقدار قند محلول در گلبرگ، کمترین زمان تا شکوفایی گل و ماده خشک تیمار ساکارز 2%، از نظر صفات مالون دی آلدهید و پراکسیداز تیمار ساکارز 4%، از لحاظ صفت رنگیزه کاروتنوئید تیمار عسل 4%، از لحاظ شاخص باز شدن گل تیمار عسل 2%، از نظر کمترین زمان تا شکوفایی گل و نشت یونی تیمار گلوکز 2%، از نظر جذب آب تیمار فروکتوز 2% و از لحاظ قند ته ساقه تیمار فروکتوز 4% مطلوب ترین حالت را داشته است.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: پرنده بهشتی، عمر گلجایی، ساکارز، گلوکز، فروکتوز، عسل.
تاريخ دفاع : 1395-06-03