بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 930564357
نویسنده : محمدحسین کناری
عنوان پایان نامه : بررسی خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی عصاره گیاه چای سفید
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست فناوري (بيوتكنولوژي) گرايش ميكروبي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :سمیه عطائی جلیسه, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مقدمه : چاي سفید مانند سایر انواع چاي از برگ سبزگیاه چاي با نام علمی Camellia sinensis(L)O.Kuntze متعلق به خانواده Theaceae تهیه می شود. مطالعات انجام شده بر روی اثرات ضد میکروبی و ضد جهش¬زایی عصاره چای سفید بسیار کم هست . هدف از انجام این مطالعه بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد جهش زایی عصاره چای سفید می باشد. مواد و روش ها : بعد از تهیه عصاره هیدروالکلی چای سفید، اثرات ضد میکروبی این عصاره با استفاده از روش های چاهک و دیسک دیفیوژن بر روی با کتری Staphylococcus aureusبررسی شد و با استفاده از روش های MIC (minimum inhibitory concentration) و MBC minimum) bactericidal concentration ( حداقل غلظت مهارکنندگی و بازدارندگی تعیین شد. اثرات ضد جهش زایی عصاره چای سفید با استفاده از باکتری جهش یافته TA100 salmonella typhimurium در محیط کشت تاپ آگار بررسی شد. همچنین مواد موثره این عصاره بوسیله دستگاه GC-MASS آنالیز شد. نتایج : نتایج حاصل از هاله عدم رشد به روش چاهک و دیسک دیفیوژن بترتیب 37 و 30 میلیمتر بود و حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی بترتیب 75/0 و 56/1 میلی گرم در میلی لیتر بود. بررسی نتایج ضد جهش زایی به این ترتیب بود که باکتری Staphylococcus aureus در حضور این عصاره اصلا رشدی نداشت و در حضور کنترل مثبت (سدیم آزاید) ، جهش در ژن دستکاری شده هیستیدن جهش ایجاد شد و باکتری سالمونلاتایفی موریوم رشد نمود. نتایج آنالیز عصاره به وسیله GC-MASS نشان داد 95% ماده موثره این گیاه کافئین می باشد. نتیجه گیری : باتوجه به اثر ضد میکروبی و اثر ضد جهش زایی عصاره چای سفید با در نظر گرفتن عوارض جانبی این در شرایط invivo ، می توان از این عصاره بعنوان یک داروی گیاهی بر علیه عفونت و سرطان استفاده نمود.
كلمات كليدي : واژگان کلیدی: MIC، MBC ، اثرات ضد جهش زایی، چای سفید، Staphylococcus aureus ، TA100 salmonella typhimurium
تاريخ دفاع : 1395-11-27