بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920152671
نویسنده : نيلوفر نظري
عنوان پایان نامه : بررسی تحمل شوری نهالهای پرتقال تامسون بر روی پایه‌های نارنج، سیتروملو و سیترنج
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي-علوم باغباني گرايش فيزيولوژي و اصلاح درختان ميوه
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :شهرام صداقت حور, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مرکبات پس از سیب مقام دوم جهانی را به خود اختصاص داده است و در بسیاری از کشورهای جهان نقش مهمی در تولید ثروت و توسعه اقتصادی به عهده دارد. مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری می‌باشند اما از آنجائی که گونه‌های تجاری مرکبات بصورت پیوندی تکثیر می‌شوند، میزان تحمل پیوندک به شوری، بستگی زیادی به نوع پایه آنها دارد. این تحقیق به منظور بررسی تحمل شوری نهال‌های پرتقال تامسون بر روی پایه‌های نارنج، سیتروملو و سیترنج انجام شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل دو عاملی بر پایه بلوک کامل تصادفی انجام شد. فاکتور اول شامل 3 نوع پایه شامل نارنج، سیترنج و سیتروملو و فاکتور دوم شامل تیمارهای شوری در چهار سطح صفر،30، 60، 90 میلی مول در لیتر نمک NaCl بود. صفات مورد ارزیابی شامل میزان کلروفیل، میزان رشد، تعداد شاخه، تعداد برگ، ارتفاع گیاه، میزان وزن‌تر ریشه، ساقه و برگ، شاخص سطح برگ، وزن خشک ریشه، ساقه و برگ، تعداد و طول ریشه بود. نتایج نشان داد که مقاومت پایه نارنج نسبت به سیترنج و سیتروملو بیشتر می‌باشد. میزان سدیم در پایه سیتروملو بیشتر از سایر پایه‌ها بود که نشان‌دهنده جذب بیشتر سدیم توسط این پایه و حساسیت آن نسبت به تنش شوری خاک است. کلمات کلیدی: پایه¬های مرکبات، شوری، سیترنج.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: پایه¬های مرکبات، شوری، سیترنج.
تاريخ دفاع : 1394-6-31