بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 910835636
نویسنده : پرویز شاه نظري کرباسرائی
عنوان پایان نامه : ارزيابي كارايي فني واحدهاي فرآوري چاي خشك در شهرستان رودسر
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي ـ مديريت كشاورزي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , محمد كاوسي كلاشمي,
استاد مشاور () : ,
چكيده : در دهه‌هاي اخیر راهبردهای رشد و توسعه صنعتی تحت تأثیر دو عامل رشد و انباشت سرمایه و افزایش کارایی و بهره‌وري در بخش صنعت و كشاورزي است. در این زمینه کمیابی عوامل تولید، به ویژه سرمایه، در کشورهاي در حال توسعه باعث شده است که افزایش کارایی و بهره‌وري در فرایند رشد اقتصادي از اهمیت خاصی برخوردار باشد، به گونه اي که استراتژي‌هاي توسعه و رشد اقتصادي مؤثر تا حدود زیادي به ارتقاي کارایی و بهره‌وري در بخش‌هاي مختلف اقتصادي پرداخته است. كشور ایران با دارا بودن حدود یک درصد از جمعیت جهان، نزدیک به 4 الی 5/4 درصد از مصرف کل چای جهان را به خود اختصاص داده است. مصرف چای در ایران به قدری عمومیت دارد که آخرین آمارهای موجود، مصرف سرانه چای هر ایرانی را بسیار بالاتر از متوسط جهانی و حدود 2 کیلوگرم در سال برآورد کرده¬اند. با توجه به واردات حجم قابل توجهی چای از کشورهای مختلف بهبود کارایی واحدهای فراوری چای داخلی می¬تواند نقش شایان توجهی در کاهش واردات و خروج ارز از کشور داشته باشد. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحليل پوششي داده¬ها (DEA) اقدام به اندازه‌گيري کارايي فني واحدهاي فراوري چاي خشك در استان¬هاي گيلان و مازندران کرد. آمار و اطلاعات لازم در تابستان 1393 از طریق تکمیل پرسشنامه طراحی شده به صورت مراجعه حضوری و مصاحبه با افراد شاغل در واحدهاي فراوری چاي، جمع‌آوری گردید. برای اندازه‌گیری روایی صوری، از نظر اساتید و متخصصان استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (83/0) تعیین شد. بر اساس نتایج الگوی CRS ورودی و ستانده محور، 5 واحد فراوری چای با کارایی یک به عنوان واحدهایی کارا شناخته شدند و 11 واحد نیز دارای عملکرد ناکارا می‌باشند. کمترین کارایی فنی معادل 324/0 بوده و میانگین کارایی در این الگوها برابر 727/0 می ¬باشد. نتایج همبستگی نشان داد که بین زمان مالش برگ نرم و عملکرد واحدهای فراوری چای رابطه معناداری وجود دارد. همچنین، نتایج آزمون t نشان داد که بین دمای پلاس چین 1 و 2 با عملكرد واحدهای فراوری چای، تفاوت معنا داری وجود دارد.
كلمات كليدي : تمايل به پرداخت، محصولات ارگانیک، سبزيجات ارگانيك، استان گیلان، خانوار شهري
تاريخ دفاع : 1396-5-10