بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940121922
نویسنده : حسین شهداب لنگرودی
عنوان پایان نامه : امکان سنجی ایجاد صنایع آجیلی فندق در استان گیلان
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي ـ مديريت كشاورزي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :سعید فیروزی, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : ایجاد و توسعه صنایع تکمیلی فندق از دغدغه¬های اغلب فندق¬کاران در استان گیلان است. بدین¬منظور، عوامل موثر بر صنایع آجیلی فندق در استان گیلان به روش دلفی در سه مرحله مورد بررسی قرار گرفتند. با مشورت اساتید دانشگاه و پژوهشگران موسسات تحقیقاتی مرتبط، تعداد 31 نفر کارشناس خبره از سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه موسسه تحقیقات فندق استان گیلان، به¬ عنوان مخاطبان تحقیق شناسائی و انتخاب شدند. نتایج نشان داد که "حمایت ویژه از باغداران بزرگ و پیشرو به منظور ایجاد صنایع تکمیلی فندق" با کسب 81/98 درصد " ایجاد مراکز خرید عمده محصول فندق در قالب تعاونی¬های تولیدی کشاورزی" با کسب 68/96 درصد و" آموزش کارشناسان مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی کشاورزی استان از طریق اعزام به کشور های دیگر " با کسب74/93 درصد از توافق اعضاء گروه تخصصی تحقیق دلفی، مهمترین عوامل پیش¬برنده توسعه صنایع آجیلی فندق بودند. همچنین عوامل "پوشش نامطلوب بیمه تولید فندق"و" نبود برنامه کلان منطقه¬ای به منظور توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی در استان گیلان"، " نوسان قیمت محصول در بازار و عدم نظارت رسمی دولت در تعادل قیمت در بازار" و نبود تعاونی¬های تولید کشاورزی در منطقه و عدم وجود فرهنگ فعالیت¬های آنها"به ترتیب با کسب 55/95، 74/94 و 32/92 درصد از توافق کارشناسان گروه تحقیق، به عنوان مهمترین عوامل بازدارنده¬ ایجاد صنایع آجیلی فندق در استان گیلان شناخته شدند. بنابراین، حمایت از باغداران بزرگ در جهت ایجاد صنایع آجیلی فندق در استان گیلان، ایجاد مرکز خرید متمرکز در منطقه، آموزش کارشناسان از طریق اعزام آنها به کشور های صاحب نام در تولید فندق جهان نظیر ترکیه، تدوین قوانین بیمه ای مناسب به منظور ارتقاء انگیزه باغداران در بهبود کمی و کیفی فندق تولیدی در استان گیلان، و تثبیت قیمت خرید فندق در بازار در زمان برداشت محصول، از اقدامات مهمی هستند که باید مورد توجه متولیان جهاد کشاورزی قرار گیرند.
كلمات كليدي : توسعه، صنایع تبدیلی، فرآوری، فندقی ها.
تاريخ دفاع : 1396-6-19