بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940110235
نویسنده : پريسا جاويدان
عنوان پایان نامه : بررسی مقایسه ای تولید پروبیوتیک با دو روش بسته و نیمه پیوسته با استفاده از آب پنیر
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :معصومه انوری, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده: سابقه و هدف: ﭘﺮﻭﺑﻴﻮﺗﻴﻚ ﻫﺎ ﺍﺭﮔﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎﻱ ﺯﻧﺪﻩ ﺍﻱ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﺑﺎ ﺗﻌﺪﻳﻞ ﻓﻠﻮﺭ ﻣﻴﻜﺮﻭﺑﻲ ﺭﻭﺩﻩ، ﺍﺛﺮﺍﺕ ﻣﻔﻴﺪﻱ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﺳﻼﻣﺖ ﻣﻴﺰﺑﺎﻥ ﺍﻋﻤﺎﻝﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ. ﺁﻧﻬﺎ ﻋﻤﻮﻣﺎ ﺍﺯ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻏﻴـﺮ ﺑﻴﻤـﺎﺭﻱ ﺯﺍ ﻣﺤﺴـﻮﺏ ﻣـﻲ ﺷـﻮﻧﺪ .ﻣﻜﺎﻧﻴﺴﻢ ﺍﺛﺮ ﭘﺮﻭﺑﻴﻮﺗﻴﻚ ﻫﺎ ﻛﺎﻣﻼ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﻧﻴﺴﺖ ﻭﻟﻲ ﻣﻜﺎﻧﻴﺴﻢ ﻫﺎﻳﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺗﻮﺟﻴـﻪ ﺍﺛـﺮﺍﺕ ﭘﻴﺸـﮕﻴﺮﻱ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﺩﺭﻣﺎﻧﻲ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﺑﻴﻤﺎﺭﻳﻬﺎﻱ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﭘﻴﺸﻨﻬﺎﺩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺟﻤﻠﻪ ﻣﻲ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﻪ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎﺕ ﻣﻬﺎﺭ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻬﺎ،ﺗﻌﺪﻳﻞ pH ﺭﻭﺩﻩ، ﺑﻠﻮﮎ ﺟﺎﻳﮕﺎﻩ ﻫﺎﻱ ﺍﺗﺼﺎﻝ ﺑﺎﻛﺘﺮﻳﻬﺎ، ﺭﻗﺎﺑﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﺬﺏ ﻣﻮﺍﺩ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﻭ ﺗﻘﻮﻳﺖ ﺳﻴﺴﺘﻢ ﺍﻳﻤﻨﻲ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﻧﻤﻮﺩ.هدف از این تحقیق بررسی مقایسه ای دو روش کشت بسته و نیمه پیوسته در تولید پروبیوتیک از آب پنیر است . مواد و روش ها: آمپول لیوفیلیزه لاکتوباسیل از بخش کلکسیون میکروبی سازمان پزوهش های علمی و صنعتی ایران تهیه شد. این آمپول در شرایط کاملا استریل، روی محیط جامد MRS کشت و سپس در محیط مایع MRS به عنوان پیش کشت تلقیح شد.اثر 4 فاکتور نوع سویه ،نوع منبع کربن کمکی،نوع منبع ازت کمکی و PH در 4 سطح در شرایط بچ و فدبچ مورد بررسی قرار گرفت.که بستراصلی تمام این آزمایشات آب پنیر رقیق شده بود.و نتایج به صورت وزن رسوب خشک بدست آمده مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که در شرایط بچ بهترین تولید پروبیوتیک را در حضور قند گلوکز، منبع ازت نیترات آمونیوم و در pH 5 تا 6 داشتیم ودر شرایط کشت نیمه پیوسته بهترین تولید پروبیوتیک را در حضور قند گلوکز و منبع ازت نیترات آمونیوم و pH 4تا 5 را شاهد بودیم. در شرایط کشت نیمه پیوسته نوع منبع ازت کمکی و نوع منبع کربن کمکی و همچنین نوع سویه مورد بررسی اثر معناداری در تولید پروبیوتیک داشت. در شرایط کشت بسته نوع منبع کربن کمکی و نوع سویه اثر معناداری در میزان تولید پروبیوتیک داشت. نتیجه گیری: در مجموع در شرایط کشت نیمه پیوسته تولید بهتری مشاهده شد. واژگان کلیدی: پروبیوتیک ،لاکتوباسیلوس، آب پنیر
كلمات كليدي : واژگان کلیدی: پروبیوتیک ،لاکتوباسیلوس، آب پنیر
تاريخ دفاع : 1396-6-30