بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 930705172
نویسنده : حکیمه بقائی دائمی
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری عصاره کرفس به روش مهار تولید نانوبیوفیبریل¬های آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : مقدمه: گیاه کرفس با نام علمی Apium graveolensدارای ماده¬ی موثره Phytol وCaryophyllene، متعلق به تیره Apiales و از خانواده Umblliferae می¬باشد. دارای 114 جنس و 420 گونه است. کرفس گیاه علفی، دو ساله به ارتفاع 20 تا 60 سانتيمتر بوده كه ساقه¬اي منشعب وگوشت¬دار دارد. تقریبا سبز مات، بدون کرک با ریشه عمودی و دوکی شکل است. بوي خوش آن از مشتقات فتاليد ايجاد مي¬شود. هدف از انجام این تحقیق بررسی خاصیت ضد‏ میکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه کرفس و اثرات ضد آلزایمری عصاره کرفس به روش مهار تولید فیبریل¬های آمیلوئیدی در پروتئین سرم گاوی بوده است. مواد و روش: ابتدا کرفس پودر شده و به کمک اتانول 70 درصد عصاره هیدروالکلی کرفس تهیه گردید. با روش GC-MS ترکیبات عصاره بدست آمد. اثرات ضد میکروبی عصاره روی باکتری E.coli وS.aureus با استفاده از روش آنتی¬بیوگرام بررسی شد و مقادیرMIC وMBC عصاره هیدروالکلی کرفس نیز تعیین گردید. اثرات ضد آلزایمری نیز با استفاده از روش اسپکتروفتومتری و میکروسکوپ الکترونی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: حضور ماده‏ی موثره‏ی فیتول تا 90% و کاریوفیلن تا 99% با استفاده از روش طیف سنجی جرمی (GC-MS) مورد تایید قرار گرفت. قطر هاله‏ی عدم رشد عصاره‏ی هیدروالکلی کرفس در روش چاهک بر روی باکتری S.aureus 40 میلی¬متر و بر روی باکتری E.coli 16 میلی¬متر بوده است. نتایجMIC و MBC به ترتیب برای باکتری S.aureus 1/23 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر و 2/46 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر و برای باکتری E.coli 2/46 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر و 5/92 میلی¬گرم بر میلی¬لیتر بدست آمد. در بررسی¬های اثر ضد میکروبی گیاه کرفس مشخص شد فعالیت آنتی‏باکتریال کرفس بر روی باکتری¬های گرم مثبت بیشتر از باکتری¬های گرم منفی است. در بررسی اثر ضد آلزایمری مشخص شد افزایش غلظت کرفس (تا 100 درصد)، از حضور رشته‏های آمیلوئیدی کاسته و حداقل میزان جذب و تغییر مکان قرمز در روش جذب سنجی مرئی کنگورد مشاهده شد. کاهش میزان تولید رشته‏های آمیلوئید، تائیدی بر خاصیت ضد آلزایمری کرفس دارد. نتیجه گیری: به طور کلی می¬توان نتیجه گرفت کرفس دارای اثرات ضد میکروبی بوده و با عوارض جانبی و هزینه‏ی کمتر، نسبت به سایر داروهای سنتزی مناسب¬تر است و می‏تواند به عنوان یکی از داروهای مفید برای کاهش اثرات آلزایمر در انسان مورد استفاده قرار گیرد.
كلمات كليدي : Celery Extract ،E.coli ، S.aureus، اثرات ضد میکروبی، اثرات ضد آلزایمری.
تاريخ دفاع : 1395-11-25