بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 940297693
نویسنده : سيدحسين معصومي
عنوان پایان نامه : بررسی خصوصیات کیفی برخی ارقام برنج در شهرستان صومعهسرا
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي -زراعت
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :پیمان شریفی, ,
استاد مشاور (استاد مشاور مدعو) : , علي اكبر عبادي,
چكيده : چکیده:
به منظور بررسی خصوصیات کیفی برخی ارقام برنج در شهرستان صومعه سرا آزمایشی به صورت بلوکهای کاملا تصادفی و مقایسه میانگین ها در 2تکرار در سال زراعی 95-1394 در صومعهسرا انجام شد. تیمارهای آزمایش 8 رقم برنج شامل هاشمی، کوهسار، لاین 23،گیلانه ، فجر، شیرودی ،کشوری و mu با فواصل 2520 سانتیمتری بود. مقایسه میانگینها براساس آزمون حداقل اختلاف معنیدار LSD)) نشان داد که رقم فجر بیشترین میزان برنج خرد (81/31 درصد) و رقم شیرودی کمترین میزان برنج خرد (08/13) را داشت. همچنین مقایسه میانگینها براساس آزمون حداقل اختلاف معنیدار نشان داد که رقم شیرودی (25/75 درصد) و رقم گیلانه (04/75 درصد) بیشترین درصد برنج قهوهای را داشتند، در حالیکه رقم کوهسار (31/68) کمترین درصد برنج قهوهای را داشتند. ارقام شیرودی (44/72 درصد) و گیلانه (90/72 درصد) دارای بیشترین درصد برنج سفید و رقم کوهسار (11/65 درصد) کمترین میزان آن بود. برنج سالم، مهمترین عامل کیفیت تبدیل می باشد و به اندازه، شکل ظاهر وسختی دانه بستگی دارد. مقایسه میانگین آمیلوز براساس آزمون حداقل اختلاف معنیدار برای ارقام مختلف نشان داد که رقم کشوری بیشترین مقدار آمیلوز (98/28 درصد) را دارا بود، درحالیکه رقم گیلانه (1/21درصد) کمترین مقدار آن را داشت. مقایسه میانگینها نشان داد که رقم فجر بیشترین درجه حرارت ژلاتینی شدن (85/6) و رقم گیلانه کمترین میزان آن را (43/4) داشت.
واژه های کلیدی: برنج، کیفیت تبدیل، کیفیت پخت.
كلمات كليدي : واژه های کلیدی: برنج، کیفیت تبدیل، کیفیت پخت.
تاريخ دفاع : 1396-6-28