بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 930469653
نویسنده : ثمره غمناك چوكامي
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری کافئین چای به روش مهار تولید نانوبیوفیبریلهای آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , امير آراسته,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده
بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال عصبی است که با افزایش میزان آمیلوئید-β (Aβ) در مغز و اختلال شناختی مترقی می شود. Aβ می تواند در دیمر، الیگومرها و فیبریل ها جمع شده و این مواد می توانند سمی باشند. مصرف کافئین، طبیعی ترین محرک روانگردان بوده، با بروز اختلال در شرایط مختلف عصبی، مواردی از جمله محرومیت از خواب، مصرف الکل، دیابت، بیماری پارکینسون، و بیماری آلزایمر را کمتر می کند. به همین دلیل در این مطالعه اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری کافئین چای به روش مهار تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی بررسی شد.
روشها: در این مطالعه ابتدا کافئین از چای استخراج شده و ترکیبات موجود در آن با روش گازکروماتوگرافی جرمی (GC mass) مورد بررسی قرار گرفت. سپس اثرات ضد میکروبی عصاره با روش تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بررسی گردید. اثر ضد آلزایمری کافئین با استفاده از روش طیف سنجی کنگورد مورد بررسی قررار گرفته و از تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) برای تائید حضور فیبریل ها استفاده شد.
نتایج: با اسنفاده از روش گازکروماتوگرافی، میزان کافئین در پودر کافئین استخراج شده، در دقیقه 9.24 با احتمال 97 درصد مورد تائید قرار گرفت. نتایج حاصل از روش های MIC و MBC بر روی میزان رشد باکتری استافیلوکوکوس به ترتیب 03/0، 06/0 و بر روی اشرشیاکلی به ترتیب 06/0 ، 13/0 بود. افزایش میزان عصاره در محلول موجب کاهش میزان تولید نانو بیوفیبریل های آمیلوئیدی شده که تائیدی بر اثرات ضد آلزایمری عصاره کافئین است.
نتیجه گیری: عصاره چای با ماده موثره کافئین دارای اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری می باشد و به عنوان یک ماده جایگزین مناسب برای داروهای شیمیایی پیشنهاد می گردد.
کلمات کلیدی: آلزایمر، کافئین، نانو بیوفیبریل، آمیلوئید
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: آلزایمر، کافئین، نانو بیوفیبریل، آمیلوئید
تاريخ دفاع : 1395-6-23