بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 930378872
نویسنده : محسن عنایت صفت
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی و ضد آلزایمری عصاره سیر به روش مهار تولید نانوبیوفیبریل¬های آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : مقدمه: سیر از مدت‌ها پیش، برای کاربردهای پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است و بیشترین مورد استفاده آن در سال‌های اخیر برای موارد قلبی - عروقی و خاصیت ضد میکروبی آن بوده است. ترکیبات سولفور شامل آلیسین، ترکیبات فعالی در گیاه سیر است. در این بررسی علاوه بر اثرات ضد میکروبی سیر به بررسی اثرات مهاری احتمالی عصاره سیر بر تولید رشته های آمیلوئیدی (به عنوان عامل ایجاد کننده آلزایمر) پرداخته شده است. روش ها: گیاه مورد نظر به صورت تر و به طور کامل در بهمن 1395 تهیه گردید، پس از تمیز کردن، به ذرات کاملا ریز تبدیل شد. اثرات ضد میکروبی عصاره سیر روی استافیلو کوکوس اورئوس و اشرشیاکلای و با استفاده از روش آنتی بیوگرام و ایجاد چاهک و بلانک انجام شد و پس از 3 بار اندازه گیری هر آزمون، میانگین قطر هاله ی عدم رشد عصاره ی سیر به همراه مقادیر MIC و MBC عصاره ی هیدروالکلی تعیین گردید. اثرات ضد آلزایمری نیز با روش جذب سنجی انجام شد. نتایج: قطر هاله ی عدم رشد ایجاد شده توسط عصاره ی هیدروالکلی سیر در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 33 میلی متر و در باکتری اشرشیاکلای 26 میلی متر بود. مقادیر MIC و MBC نیز به ترتیب برای استافیلو کوکوس اورئوس و اشرشیاکلای برابر 5/11 و 23 میلی گرم بر میلی لیتر به دست آمد. عصاره سیر در غلظت 20 درصد در محلول توانست تولید رشته های آمیلوئیدی را به طور کامل مهار کند. نتیجه گیری: سیر دارای خواص ضد میکروبی و ضد آلزایمری قابل قبولی است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مناسب برای درمان عفونت ها و همچنین کاهش عوارض ناشی از بیماری آلزایمر مورد استفاده قرار گیرد.
كلمات كليدي : واژگان کلیدی: عصاره سیر، اثرات ضد میکروبی، اثرات ضد آلزایمری، آمیلوئید
تاريخ دفاع : 1396-6-28