بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920022289
نویسنده : سمیه اکبری سقالکساری
عنوان پایان نامه : اثر مقادیر فسفر بر رشد وعملکرد باقلا در منطقه سقالکسار رشت
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي -زراعت
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , دکتر محمد نقی صفر زاده ویشکائی,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده به منظور بررسی اثر مقادیر فسفر بر رشد و عملکرد باقلا آزمایشی با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در روستای سقالکسار واقع در شهرستان رشت، استان گیلان به مرحله اجرا درآمد. تیمارهای مورد بررسی عبارت بودند از: 0 (عدم مصرف کود فسفره)، 25، 50، 75، 100، 125، 150، 175 کیلوگرم در هکتار. این مقادیر به صورت نواری در دو طرف خطوط کاشت مصرف شدند. خصوصیات مورد بررسی عبارت بودند از: ارتفاع بوته، تعداد انشعابات ساقه، تعداد غلاف در متر مربع، تعداد غلاف در بوته، عملکرد غلاف سبز، عملکرد دانه سبز، عملکرد قسمت‌های هوایی ، عملکرد غلاف خشک، عملکرد دانه خشک، وزن صد دانه ، نسبت وزن دانه خشک به غلاف خشک، شاخص برداشت، مقدار فسفر قسمت‌هایی هوایی در زمان رسیدگی فیزیولوژیک، مقدار فسفر دانه خشک در زمان رسیدگی فیزیولوژیک، مقدار نیتروژن دانه خشک در زمان رسیدگی فیزیولوژیک، مقدار پتاسیم دانه خشک در زمان رسیدگی فیزیولوژیک. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد، مقادیر مختلف مصرف فسفر بر همه صفات به جز تعداد انشعابات ساقه و تعداد غلاف در متر مربع اثر معنی داری داشتند. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی شده نشان داد با افزایش مقدار مصرف فسفر تا 125 کیلوگرم در هکتار عملکرد صفات افزایش پیدا کرد اما با افزایش بیشتر مقدار فسفر تا 175 کیلوگرم در هکتار روند افزایش برخی صفات متوقف شد. بر اساس نتایج بدست آمده، بهترین مقدار مصرف فسفر برای افزایش رشد و عملکرد باقلا در منطقه 150 کیلوگرم در هکتار سوپرفسفات تریپل بدست آمد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: باقلا، فسفر، شاخص برداشت، عملکرد غلاف، عملکرد دانه.
تاريخ دفاع : 1394-6-30