بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 920037519
نویسنده : میثم طاهری نیا
عنوان پایان نامه : اثر مقدار فسفر بر رشد و عملکرد نخود فرنگی در شهرستان رودسر
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي -زراعت
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , دکتر محمد نقی صفر زاده ویشکائی,
استاد مشاور (عضو هیات علمی مرکز) : فریور واله شیدا, ,
چكيده : به منظور بررسی اثر فسفر بر رشد و عملکرد نخود فرنگی آزمایشی با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان رودسر واقع در استان گیلان به مرحله اجرا در آمد. تیمار های مورد بررسی عبارتند از: شاهد، 20، 40، 60، 80، 100، 120 و 140 کیلوگرم کود سوپر فسفات تریپل بود. این مقادیر به صورت نواری 2 طرف خطوط کاشت مصرف شد. خصوصیات مورد بررسی عبارت بودند از: ارتفاع بوته، تعداد انشعابات ساقه، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف در متر مربع، تعداد غلاف نارس در متر مربع، عملکرد غلاف سبز، عملکرد غلاف خشک، عملکرد دانه خشک، وزن هزار دانه، عملکرد ساقه، عملکرد غلاف خالی، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک، مقدار فسفر قسمت اندام هوایی در زمان برداشت، مقدار نیتروژژن و پروتئین در زمان رسیدگی فیزیولوژیک و نسبت وزن دانه خشک بر غلاف خشک. نتایج تجزیه واریانس صفات مورد مطالعه نشان داد مقادیر مختلف مصرف فسفر بر ارتفاع بوته، تعداد انشعابات ساقه، عملکرد غلاف خشک، عملکرد بیولوژیک، عملکرد دانه خشک، تعداد غلاف نارس در متر مربع، عملکرد غلاف سبز، عملکرد ساقه، عملکرد غلاف خالی، شاخص برداشت و نسبت وزن دانه خشک بر غلاف خشک اثر معنی داری داشتند. مقایسه میانگین صفات مورد بررسی شده نشان داد با افزایش مقدار مصرف فسفر تا 80 کیلوگرم در هکتار به تدریج کلیه صفات افزایش پیدا کردند اما با افزایش بیشتر مقدار مصرف فسفر تا 140 کیلوگرم در هکتار روند افزایشی این صفات متوقف شد بر اساس نتایج بدست آمده بهترین مقدار مصرف فسفر برای افزایش رشد و عملکرد نخود فرنگی در منطقه 80 کیلوگرم در هکتار سوپر فسفات تریپل بدست آمد.
كلمات كليدي : فسفر، نخود فرنگی، عملکرد غلاف، عملکرد دانه، شاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک
تاريخ دفاع : 1394-6-31