بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 930412504
نویسنده : شيدا شيرين نيا
عنوان پایان نامه : تاثیر پرایمینگ و تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.)
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي-علوم باغباني گرايش فيزيولوژي و اصلاح گل و گياهان زينتي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :بهزاد کاویانی, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده
جهت بررسی تاثیر پرایمینگ و تنش شوری بر خصوصیات مورفولوژیک و فیزیولوژیک گل همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در منطقه رشت استان گیلان آزمایشی در سال 1395 به صورت کرت-هاي خرد شده در قالب طرح بلوک¬هاي کاملا تصادفی در سه تکرار انجام شد. در این آزمایش پرایمینگ در سه سطح شامل شاهد، آب مقطر و نیترات پتاسیم(KNo3) به عنوان فاکتور اصلی و فاکتور فرعی چهار سطح تنش شوری شامل شاهد(بدون تنش)،8/7، 6/15 و 4/23 دسی¬زیمنس بر متر محلول NaCl در نظر گرفته شد. نتایج نشان می¬دهد که اثر سطوح مختلف پرایمینگ و تنش شوری بر روي صفات مورد بررسی(وزن خشک بوته، وزن خشک گل، تعداد ساقه در بوته، تعداد گل در بوته ، قطر گل و درصد و سرعت جوانه¬زنی) معنی¬دار شد و بیشترین مقدار درصد جوانه¬زنی، وزن خشک گل، وزن خشک بوته، تعداد گل در بوته و تعداد ساقه در تیمار پرایمینگ نیترات پتاسیم و تیمار بدون تنش شوری(شاهد) مشاهده گردید، همچنین بیشترین سرعت جوانه¬زنی و قطر گل در تیمار آب مقطر و بدون تنش شوری(شاهد) به ثبت رسید و کمترین آنها در تیمار شاهد(بدون پرایمینگ) و تنش شوری(4/23 دسی-زیمنس بر متر) مشاهده گردید. اثر متقابل سطوح مختلف پرایمینگ و تنش شوری در صفات مورد بررسی معنی¬دار نشد.
کلمات کلیدي: پرایمینگ، تنش شوری، عملکرد، گل همیشه بهار.
كلمات كليدي : کلمات کلیدي: پرایمینگ، تنش شوری، عملکرد، گل همیشه بهار.
تاريخ دفاع : 1395-6-3