بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940192527
نویسنده : فاطمه ملکی معافی
عنوان پایان نامه : بررسی تاثیر باکتری پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei ) و عصاره و اسانس گیاه آویشن، برگ بو و چای کوهی بر روی باکتری سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa)
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :سمیه عطائی جلیسه, , سم,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مقدمه: سودوموناس آئروژینوزا از عوامل عمده عفونت های بیمارستانی، مقاوم ترین و شایع ترین عامل تا به امروز که در غالب عفونت های ثانویه از علل مهم مرگ و میر در دنیا معرفی گردیده است.از راه های توسعه داروهای ضد میکروبی با توجه به پدیده مقاومت دارویی، استفاده از پروبیوتیک ها و داروهای گیاهی به عنوان درمان جایگزین با عوارض کمتر و دسترسی آسانتر می باشد. مواد و روشها: اثرات ضد میکروبی اسانس و عصاره های گیاهان آویشن، برگ بو، چای کوهی و لاکتو باسیلوس کازئی با استفاده از روش دیسک دیفیوژن برروی سویه بالینی باکتری سودوموناس آئروژینوزا بررسی و با استفاده از روش های حداقل غلظت مهارکنندگی و کشندگی تعیین شد. یافته ها: نتایج حاصل از هاله عدم رشد به روش دیسک دیفیوژن مشخص شد که بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به اسانس چای کوهی با قطر منطقه مهار 20 میلی متر در غلظت 50 میلی گرم بر میلی لیتر در حضور باکتری سودوموناس آئروژینوزا و پایین ترین قطر هاله ممانعت از رشد، مربوط به لاکتوباسیلوس کازئی با قطر 13 میلی متر بود. MIC وMBC اسانس چای کوهی 25/6 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر در حضور باکتری سودوموناس آئروژینوزا ثبت شد. نتیجه گیری: با توجه به اثرات ضد باکتریایی اسانس و عصاره های گیاهان بررسی شده، با در نظر گرفتن عوارض جانبی آن ها در شرایط in vivo میتوان از اسانس و عصاره های این گیاهان به عنوان یک داروی گیاهی علیه عفونت استفاده کرد.
كلمات كليدي : واژگان کلیدی: آویشن، برگ بو، چای کوهی، سودوموناس آئروژینوزا، لاکتو باسیلوس کازئی
تاريخ دفاع : 1396-11-12