بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 910613112
نویسنده : بهرام صالحي
عنوان پایان نامه : اثر سویههای باکتری سودوموناس و مقدار فسفر بر عملکرد نخود فرنگی
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي -زراعت
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :هاشم امین پناه, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده بمنظور بررسی اثر مقادیر مختلف کود فسفره و سویه¬های باکتری سودوموناس بر عملکرد نخود فرنگی در شهرستان رضوانشهر، استان گیلان، مطالعه¬ای به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک¬های کامل تصادفی در سه تکرار، در سال 1392 انجام شد. در این مطالعه فاکتور کود شیمیایی فسفره در پنج سطح (صفر، 25، 50، 75 و 100 کیلو گرم در هکتار بصورت سوپر فسفات تریپل) وسویه¬های باکتری سودوموناس در 3 سطح (شاهد، R41 و R187) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کود شیمیایی فسفره و سویه باکتری سودوموناس ارتفاع بوته، تعداد غلاف در متر مربع، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت معنی دار بود. اثر متقابل کود شیمیایی فسفره × سویه¬های باکتری سودوموناس نیز بر وزن هزار دانه و مقدار فسفر برگ معنی¬داری نشان داد. از طرف دیگر تعداد دانه در غلاف تحت تاثیر معنی دار فاکتورهای مورد بررسی قرار نگرفت. نتایج نشان داد که با افزایش فسفر از صفر به 75 کیلوگرم بر هکتار، عملکرد دانه از 1099 کیلوگرم در هکتار به 1898 کیلوگرم در هکتار به طور معنی¬داری افزایش یافت، در حالیکه مصرف بیشتر فسفر سبب افزایش معنی دار عملکرد دانه نگردید. تلقیح با باکتری سودوموناس سبب افزایش معنی¬دار عملکرد دانه در مقایسه با شاهد عدم تلقیح گردید، اگرچه اختلاف معنی داری بین سویه های مورد استفاده مشاهده نشد. بنابراین بر اساس نتایج این آزمایش حداکثر مقدار عملکرد دانه در گیاهان تلقیح شده با باکتری سودوموناس (هر دو سویه) و مصرف 75 کیلوگرم فسفر در هکتار حاصل شد. کلمات کلیدی: باکتری محرک رشد گیاه، فسفر، نخود فرنگی
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: باکتری محرک رشد گیاه، فسفر، نخود فرنگی
تاريخ دفاع : 1393-06-29