بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 900859636
نویسنده : شیما بیگدلو
عنوان پایان نامه : ارزیابی میزان جیوه موجود در آب، خاک و برنج¬های کاشته شده در شالیزارهای گیلان
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : شیمی
رشته/گرایش تحصيلي : شيمي -شيمي تجزيه
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , فرشته نعمت اللهی,
استاد مشاور (استاد مشاور مدعو) : , فریبا زمانی هرگلانی,
چكيده : چکیده: هر ساله بیش از یک سوم افراد کشورهای توسعه یافته به بیماری¬های ناشی از مواد غذایی گرفتار می¬شوند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری¬های منتج از آلاینده¬های مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه سالانه 2/2 میلیون نفرگزارش شده است. تحقیق حاضر در راستای سنجش میزان جیوه در برنج¬ نمونه هاشمی صورت گرفته است. همچنین همبستگی غلظت جیوه در نمونه¬های خاک ، آب و برنج بررسی شده است. نمونه¬های خاک، آب و برنج¬ از ده مزرعه که به طور تصادفی انتخاب شدند، از استان گیلان جمع آوری گردیدند. جهت تعیین میزان جیوه از دستگاه مرکوری آنالایزر مدل DMA-80 استفاده شد. نتایج ارزیابی ها نشان داد در نمونه های مورد آزمایش ، میانگین جیوه موجود در برنج (ng g-1) 7393/14 ، میانگین جیوه موجود در آب (µg L-1) 6381/0 و میانگین جیوه موجود در خاک ( ng g-1) 2532/39 می باشد و نتایج بدست آمده ازspss نشان داد که همبستگی معنی¬داري بین غلظت جیوه در آب و خاک شالیزارها با غلظت آن در برنج وجود ندارد (سطح معنی داری بزرگتر از 05/0) و غلظت جیوه موجود در برنج کمتر از غلظت آن در خاک و بیشتر از غلظت آن در آب شالیزار می باشد. به منظور ارزیابی احتمال خطر، میزان تخمین مصرف روزانه این عنصر در مناطق بررسی شده ( kg/ng 55/283) با حد قابل تحمل (TDI) تعیین شده توسط FAO/WHO (kg/ng 5000) مقایسه شد که مشخص گردید آلودگی نمونه¬های برنج به جیوه پایین¬تر از حد مجاز جهانی است و میزان جذب روزانه جیوه از طریق مصرف برنج¬های بررسی شده نگران کننده نیست. کلید واژگان: برنج، خاك، جیوه، ارزیابی احتمال خطر، تخمین مصرف روزانه
كلمات كليدي : کلید واژگان: برنج، خاك، جیوه، ارزیابی احتمال خطر، تخمین مصرف روزانه
تاريخ دفاع : 96-10-21