بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 940217438
نویسنده : مسعود ناصری خلخالی
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضدمیکروبی و مهاری عصاره کاسنی (Cichorium intybus) بر تولید نانوفیبریلهای آمیلوئیدی در کنترل بیماری آلزایمر
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : گياه کاسنی با نام علمی Cichorium intybus متعلق به خانواده کاسنی Asteraceae میباشد. از خواص درمانی گیاه کاسنی اشتهاآور، تصفيهکننده خون، افزايشدهنده حجم صفرا و دفع آن، نيرو بخش و ترميمکننده و اثرات ضد میکروبی است. در این تحقیق اثرات ضدمیکروبی و ضد آلزایمری عصارهی گیاه کاسنی به روش مهار تولید نانوفیبریلهای آمیلوئیدی مورد بررسی قرار گرفت.
روشها: در این مطالعه براي تعیین قدرت ضد باکتریایی عصاره کاسنی از روش چاهکگذاري، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) استفاده گردید. و اثر ضد آلزایمری عصارهی کاسنی به روش طیفسنجی کنگورد مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: عصارهی هیدروالکلی کاسنی اثر ضدمیکروبی بر روی استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی داشت. میزان MIC برای هردو باکتری برابر با 9/237 میلیگرم بر میلیلیتر و میزان MBC نیز برای دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی به ترتیب برابر با 9/237 و 5/475 میلیگرم بر میلیلیتر گزارش شد. همچنین عصاره کاسنی در غلظت های بالاتر از 150 میلیگرم بر میلیلیتر موجب کاهش طول موج ماکزیمم و کاهش تولید نانوفیبریلهای آمیلوئیدی میشود.
نتیجهگیری: عصاره کاسنی دارای اثرات ضدمیکروبی و ضد آلزایمری بر روی باکتریهای گرم مثبت و منفی میباشد. همچنین عصاره کاسنی در غلظتهای بالا موجب کاهش میزان تولید نانوفیبریلهای آمیلوئیدی شده که تاییدی بر اثرات ضد آلزایمری عصاره کاسنی است. استفاده از گیاه کاسنی برای درمان بیماری آلزایمر نیاز به بررسیهای بیشتری در این زمینه دارد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: کاسنی، اثر ضدمیکروبی، نانوفیبریلهای آمیلوئیدی، آلزایمر
تاريخ دفاع : 1396-11-11