بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940019149
نویسنده : صدیقه صائمی
عنوان پایان نامه : تولید اسید سیتریک از آب پنیر توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر و بهینه سازی فرآیند تولید
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :معصومه انوری, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مقدمه: اسید سیتریک یکی از محصولات تخمیری می باشد که به طور وسیعی استفاده می شود و روش های متعددی برای کاهش قیمت تولید آن گسترش پیدا کرده است. هدف از این مطالعه، تولید اسید سیتریک با استفاده از آب پنیر توسط Aspergillus niger و بهینه سازی فرآیند است. مواد و روش: در این مطالعه با استفاده از روش طراحی تاگوچی اثر pH اولیه، غلظت متانول، منبع قند و زمان انکوباسیون بر تولید اسید سیتریک توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر بومی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: pH، غلظت متانول، منبع قند و زمان انكوباسيون تاثير قابل توجهی بر توليد اسيد سيتريك توسط A. niger دارد. بیشترین میزان تولیدی اسید سیتریک در حضور گلوکز به عنوان منبع کمکی کربن حاصل گردید. میزان اسید سیتریک با افزودن متانول 2 % افزایش یافت. از طرفی دیگر، رابطه ی مهمی بین pH=5 و میزان تولیدی اسید سیتریک مشاهده شد. به طور کلی، تداوم تخمیر تا 14 روز منجر به افزایش اسید سیتریک شد. در نهایت، حداکثر غلظت اسید سیتریک با میزان ppm6/8072 در حضور منبع گلوکز، متانول 2٪، 5pH= و 14 روز انكوباسيون به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج حاصل شده از این مطالعه در مقایسه با مطالعات مشابه با سوبستراهای دیگر تایید کننده این امر است که آب پنیر می تواند بعنوان یک محیط برای تولید صنعتی اسید سیتریک استفاده شود. کلمات کلیدی: تولید اسید سیتریک، آب پنیر، آسپرژیلوس نایجر
كلمات كليدي : تولید اسید سیتریک، آب پنیر، آسپرژیلوس نایجر
تاريخ دفاع : 96-6-25