بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940117709
نویسنده : ساناز مفخم چراغی
عنوان پایان نامه : بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره گل محمدی (Rosa damascena) و اثرات ضد آلزایمری آن با روش مهار تولید نانوبیوفیبریل¬های آمیلوئیدی
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :امیر آراسته, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده مقدمه: گیاه گل محمدی از جمله منابع طبیعی ارزشمندی می باشد که در صنایع داروسازی، آرایشی و بهداشتی استفاده فراوانی دارد و ازجمله مهمترين خواص عصاره آن مي توان به خواص ضدباكتريایی، ، آنتي اكسيدانی، ضدافسردگي و ضدآلزایمری آن نام برد. در این مطالعه اثرات ضد میکروبی عصاره گل محمدی و اثرات ضد آلزایمری آن از طریق مهار تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: عصاره گیری از گیاه گل محمدی به روش هیدروالکلی و اثرات ضدمیکروبی آن از طریق انتشار از دیسک با ایجاد چاهک، تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) بر روی سویه های استاندارد باکتری های استافیلوکوکوس اورﺋﻮس (PTCC1330) و اشرشیا کلی (PTCC1122) انجام گرفت. همچنین، مهار تولید رشته های آمیلوئیدی متاثر از عصاره حاصله نیز با روش طیف سنجی مرئی انجام شد. نتایج: طبق نتایج GC–Mass بیشترین ترکیبات در عصاره گل محمدی فنیل اتیل الکل و بنزن گزارش شد. همچنین، طبق نتایج تست چاهک، عصاره گل محمدی اثر مهارگنندگی ضعیفی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورﺋﻮس از خود نشان داد؛ در حالیکه بر روی باکتری اشرشیا کلی فاقد اثر مهارکنندگی بود. با توجه به کدورت حاصل از عصاره در محیط، مقدار MIC قابل تشخیص نبود اما مقدار MBC برای باکتری استافیلوکوکوس اورﺋﻮس برابر با 233 میلی گرم بر میلی لیتر و برای باکتری اشرشیا کلی فاقد اثر باکتری کشی ثبت شد. طبق بررسی رشته های آمیلوئیدی، عصاره گل محمدی در غلظت 15/0 میلی-گرم بر میلی¬لیتر حداکثر اثر مهارکنندگی بر تولید نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی را به نمایش گذاشت. بحث و نتیجه گیری: طبق بررسی های انجام شده در این پژوهش می توان گفت که عصاره گل محمدی دارای اثر مهارکنندگی ضعیفی بر روی باکتری استاندارد استافیلوکوکوس اورﺋﻮس بوده و همچنین با افزایش غلظت عصاره تولید رشته های آمیلوئیدی مهار شده است. بنابراین عصاره گل محمدی می تواند از نظر خاصیت ضدآلزایمری و خاصیت ضدباکتریایی مورد مطالعات بیشتری قرار بگیرد. واژگان کلیدی: گل محمدی، نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی، ضدمیکروبی، ضدآلزایمری
كلمات كليدي : گل محمدی، نانوبیوفیبریل های آمیلوئیدی، ضدمیکروبی، ضدآلزایمری
تاريخ دفاع : 96-11-11