بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 940184346
نویسنده : گلناز رحمان پرست
عنوان پایان نامه : بررسی فعالیت ضد میکروبی عصاره های اتانولی و متانولی گیاه گلپر،
کرفس، رازیانه و زیره بر روی باکتری بیماری زای گیاهی (Xanthomonascampestris) در شرایط invivo و invitro
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست فناوري (بيوتكنولوژي) گرايش ميكروبي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , دکتر سمیه عطائی جلیسه,
استاد مشاور (استاد مشاور مدعو) : , دکتر میر ساسان میرپور,
چكيده : باکتری های بیماری زای گیاهی خسارت قابل توجهی به محصولات کشاورزی وارد می کنند. از مهمترین نشانه های آنها می توان به لکه برگی، سوختگی، شانکر، پژمردگی آوندی، لهیدگی و تولید گال اشاره کرد نشانه هاي بيماری لکه برگی به رقم، سن گیاه، بافت مورد حمله، و شرایط محیط وابسته است.
در این تحقیق اثرات عصاره های اتانولی و متانولی چهار گیاه، زیره، گلپر، کرفس و رازیانه، بر روی باکتری بیماریزای گیاهی، Xanthomonas campestris، مورد بررسی قرار گرفت. قابلیت ممانعت کنندگی از رشد باکتری بیماریزا در بخش آزمایشگاهی به دو روش دیسک دیفیوژن و روش MIC وMBC و دربخش invivo در محیط گلخانه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج حاصل نشان داد که که بیشترین قطر هاله عدم رشددر روش دیسک دیفیوژن مربوط به عصاره اتانولی گلپر، اتانولی رازیانه و متانولی گلپر به ترتیب 21، 19، 18 میلیمتر بود. بهترین اثر ضدمیکروبی در روش حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC)، مربوط به. عصاره های رازیانه، به ترتیب، 25 و 50 میلی گرم بر میلیلیتر بود. کمترین اثر ضد میکروبی مربوط به عصاره اتانولی زیره با MIC و MBCبرابر با 125 و 250 میلی گرم بر میلیلیتر بود. مطالعه invivo اثر ضد میکروبی ضعیف عصاره اتانولی زیره و گلپر و اثر ضد میکروبی بسیار خوب عصاره اتانولی و متانولی رازیانه را نشان داد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: Xanthomonas campestris، لکه برگی، باکتری بیماری زا، زیره، گلپر، رازیانه، کرفس.
تاريخ دفاع : 1397-2-17