بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 911076552
نویسنده : علی شریفی
عنوان پایان نامه : کاهش ولتاژ مد مشترک، تلفات و تداخلات الکترومغناطیسی در اینورتر PWM درایو موتورهای القایی با استفاده از تکنیک کلیدزنی نرم
دانشكده : دانشکده تحصیلات تکمیلی و مجتمع فنی
گروه تحصيلي : برق
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي برق ـ قدرت
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (استاد مدعو) : , دکتر آلفرد باغرامیان,
استاد مشاور () : ,
چكيده : بررسی ها نشان می¬دهد که با افزایش فرکانس می توان عملکرد سیستمهای با اینورترهای PWM را بهبود بخشید. ولی به هر حال این افزایش فرکانس باعث افزایش تلفات سوئیچینگ، سوئیچ استرس و بیشتر از همه تداخلات الکترومغناطیسی (EMI) می گردد. طراحي مدرن سيستمهاي الكتريكي نيازمند آن است كه اين سيستمها با محيط الكترومغناطيسي اطراف خود كه شامل منابع تابش الکترومغناطیسی يا نويز مي‎باشد، سازگار باشند. طراحي بايد به گونه اي باشد كه اين اغتشاشات در خود سیستم کمتر تولید شده كمترين صدمه را به عملكرد سيستم وارد آورد. بکارگیری توپولوژیهای مبدلها با تکنیک کلید زنی سخت باعث تلفات کلید زنی بالا، تداخل الکترومغناطیسی و پایین آوردن راندمان مبدل می‎شود. کلید زنی که در آن ولتاژ منبع تغذیه به طور کامل در هنگام سوییچ هر فاز بر روی (ترانزیستورها و تریستورها) قرار گیرد را کلید زنی سخت می نامند. در این روش تلفات قابل ملاحظه ای بر روی کلیدها ایجاد شده که در پایین آوردن راندمان مبدل بسیار موثر می‎باشد. اگر کلید زنی هنگامی انجام شود که در آن ولتاژ یا جریان در حد صفر قرار داشته باشد در این صورت تلفات بر روی کلیدها از بین میرود و این کلید زنی را کلید زنی نرم تعریف می‎کنیم. در این مبدلها با استفاده از عناصر دیگر سبب ایجاد تشدید هنگام کلید زنی در مدار شده و باعث تقلیل جریان در حد صفر می‎گردند. در دهه اخیر تحقیقات زیادی برای حل مشکلات تلفات کلید زنی، EMI و ولتاژ مد مشترک بصورت جداگانه شده است. در بین آنها اینورترهای با لینک DC رزونانسی بطور وسیع در درایو موتورهای القایی استفاده گردیده که با وجود سادگی دارای ولتاژ بالایی در لینک فرکانسی (بیش از دو برابر ولتاژ تغذیه) می باشد.
كلمات كليدي : سيستم هاي درايو موتور، اينورتر ،PWMولتاژ مد مشترك، تداخلات الكترومغناطيسي، اعوجاج هارمونيكي كل، کاهش تلفات.
تاريخ دفاع : 1396-11-12