بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 940191225
نویسنده : فائزه موسی زاده مهربانی
عنوان پایان نامه : تولید آنزیم آمیلاز از آرد گندم به روش تخمیر در بستر جامد توسط قارچ آسپرژیلوس نایجر PTCC5010
دانشكده : دانشکده علوم پایه
گروه تحصيلي : زیست
رشته/گرایش تحصيلي : زيست شناسي - ميكروبيولوژي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :معصومه انوری, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : مقدمه:آمیلازها یکی از مهمترین آنزیم ها در صنعت می باشند و مولکول نشاسته را به واحدهای گلوکز تجزیه می کنند. آمیلازها کاربرد گسترده ای در صنایع مختلف مانند صنایع غذایی، داروسازی، نساجی، کاغذ، شوینده ها دارند. آمیلاز از منابع مختلف بدست می آید اما منابع قارچی و باکتریایی کاربرد گسترده تری در بخش صنعت دارند. فرایند تخمیر میکروبی دربستر جامد پتانسیل تولید آنزیم ها با هزینه کم در حجم های وسیع صنعتی را داراست. مواد و روشها:در مطالعه حاضر تولید آنزیم آمیلاز بر روی بستر جامد آرد گندم توسط سویه استاندارد آسپرژیلوس جهت بهینه سازی شرایط کشت و تولید با استفاده از روش آماری تاگوچی بررسی شد. در این تحقیق با استفاده از مدل طراحی تاگوچی اثر 4 فاکتور شامل منبع کربن کمکی، منبع ازت کمکی، حجم بافر، میزان تلقیح در تولید آنزیم آمیلاز در اعضای جنس آسپرژیلوس مورد بررسی قرارگرفت. نتایج: نتایج حاکی از اهمیت تولید آمیلاز در بستر جامد با استفاده از سوبسترای آرد گندم و سویه قارچ آسپرژیلوس بدلیل قابلیت دسترسی فراوان،پتانسیل بالادر تولید آنزیم برای آرد گندم و هزینه کم آن می باشد. حداکثر فعالیت آمیلاز با استفاده از گونه های آسپرژیلوس در منبع کربن کمکی(لاکتوز)، منبع ازت کمکی (عصاره مخمر) و حجم بافر(40-50%) بدست آمد. بحث و نتیجه گیری:آرد گندم می تواند سوبسترای مناسبی برای تولید آنزیم آمیلاز باشد.
كلمات كليدي : آنزیم آمیلاز، آرد گندم، روش تخمیر در بستر جامد، قارچ آسپرژیلوس نایجر
تاريخ دفاع : 1396-11-10