بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 910882429
نویسنده : سید حسین مرتضوی
عنوان پایان نامه : بررسی اثر پروبیوتیک سوپرزیست و گیاهان دارویی (گلپر، سماق و نعناع) بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي - علوم دامي گرايش تغذيه دام
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :علیرضا صیداوی, ,
استاد مشاور (استاد مشاور مدعو) : , عبدالفتاح زیدان محمد سالم,
چكيده : این مطالعه به منظور بررسی اثر پروبیوتیک سوپرزیست و گیاهان دارویی (گلپر، سماق و نعناع) بر عملکرد و صفات لاشه جوجه های گوشتی انجام شد. 150 جوجه گوشتی یک¬روزه سویه تجاری راس 308 به طور تصادفي به 5 تیمار با 3 تکرار (هر تکرار شامل 10 قطعه جوجه) در قالب طرح کاملاً تصادفی تخصيص داده شدند. تیمارها شامل: 1- تیمار اول (شاهد): جیره پایه (بدون افزودن پروبیوتیک و گیاهان دارویی) 2- تیمار دوم: جیره پایه پروبیوتیک سوپر¬زیست به میزان 03/0 درصد. 3- تیمار سوم: جیره پایه گلپر به میزان 5/0 درصد. 4- تیمار چهارم: جیره پایه سماق به میزان 5/0 درصد. 5- تیمار پنجم: جیره پایه نعناع به میزان 5/0 درصد. صفات مورد مطالعه شامل عملکرد، تفکیک لاشه ،سیستم ایمنی بوده که اندازه¬گیری شدند. . آزمایش از روز اول پس از ورود جوجه¬ها به سالن پرورش تجارتی آغاز و تا پایان روز 42 ادامه خواهد یافت. در طول دوره آزمایش در پایان هر هفته مقادیر وزن بدن ، میزان مصرف خوراک، ضریب تبدیل و درصد تلفات محاسبه می شود. در پایان هفته ششم و پس از وزن کشی از هر تکرار 2 قطعه جوجه که حداقل اختلاف وزنی با میانگین واحد آزمایشی دارند انتخاب، و جهت تخلیه محتویات دستگاه گوارشی پس از 6 ساعت گرسنگی، مجددا توزین و از ناحیه اولین مهره گردن ذبح و به روش پرکنی خشک، پرکنی کامل صورت خواهد گرفت و سپس پاها و بال ها از ناحیه مفصل قطع و لاشه همراه با امعاء و احشاء توزین می شود. سپس امعاء و احشاء جدا و راندمان لاشه ( شکم خالی)، سينه، ران، بال، کبد،قلب، سنگدان، چربی بطنی، مهره های پشتی قفسه سینه، گردن، پیش معده، چینه دان، دئودنوم، ژژنوم، ایلئوم، کولون، پانکراس و روده کور اندازه گیری شد. نتایج نشان داد بطور کلی در صفات عملکردی بیشترین میزان ضریب تبدیل مربوط به تیمار نعناع بوده که این می¬تواند به علت وجود منتول در نعناع باشد،که خاصیت ضد میکروبی دارد. بررسی نتایج مربوط به صفات لاشه نشان می دهد کمترین وزن ران مربوط به تیمار گلپر و بیشترین آن متعلق به سماق می باشد که این را می¬توان به نقش سماق در کاهش چربی های زائد و به اصطلاح قدرت چربی سوزی بالا ربط داد.در وزن تیموس از صفات ایمنی مورد مطالعه کمترین میزان مربوط به تیمار گلپر و بیشترین متعلق به تیمار سوپرزیست می¬باشد، که این می¬تواند به نقش ضروري و مفید پروبیوتیک-ها در تحريك سيستم ايمني طيور مرتبط باشد.
كلمات كليدي : کلمات کلیدی: سوپرزیست، گیاهان دارویی، صفات عملکردی، خصوصیات لاشه، سیستم ایمنی، جوجه¬های گوشتی
تاريخ دفاع : 1396-11-12