بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 950233714
نویسنده : حسین علمی کالار
عنوان پایان نامه : شناسایی و آنتی بیوگرام عوامل باکتریایی جداشده از کیسه های زرده عفونی در جوجه های گوشتی شهرستان رشت
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي-علوم دامي گرايش اصلاح نژاددام
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :الهام هوشمند خمیران, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : چکیده: مقدمه: عفونت کیسه زرده یکی از بیماری های مهم در جوجه ها و صنعت مرغداری در هفته اول می باشد که تلفات آن به طور معمول بین 15-5% است و باعث ضرر های اقتصادی به صنعت مرغداری میگردد. با توجه به اینکه اطلاعاتی در مورد باکتریهای ایجادکننده آن و حساسیت آنتی بیوتیکی آنها در استان گیلان وجود ندارد، بر آن شدیم تا شناسایی و آنتی بیوگرام عوامل باکتریایی جدا شده از کیسه های زرده عفونی در جوجه های گوشتی شهرستان رشت بررسی کنیم. مواد و روشها: در کل، تعداد 144 نمونه از جوجه های 7-1 روزه که دارای عفونت کیسه زرده بودند، از 16 فارم گوشتی شهرستان رشت به صورت تصادفی جمع آوری و به آزمایشگاه باکتریولوژی ارسال شد. با رﻧﮓ آﻣﯿﺰي ﮔﺮم و کشت در محیطهای کشت اولیه و سپس اﺧﺘﺼﺎﺻﯽ و آزﻣﺎﯾﺸﺎت ﺑﯿﻮﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ ﺑﺎﮐﺘﺮیها ﺷﻨﺎﺳﺎﯾﯽ و در نهایت آزمایش حساسیت آنتی بیوتیکی بر روی آنها انجام شد. نتایج: از 144 نمونه، 112 قطعه جوجه به کشت باکتریایی جواب دادند، بدین ترتیب میزان آلودگی در نمونه ها، 7/77 درصد بوده است. آلودگی به یک باکتری با فراوانی 5/37% ، به دو باکتری با فراوانی 5/37% و فراوانی به سه باکتری و بیشتر با فراوانی 25% و باکتری ای کولای به تنهایی در 22 نمونه از 40 مورد آلودگی تک باکتریایی مشاهده شد. باکتری ای کولای در 68 نمونه از 112 نمونه مثبت وجود داشت که بیش از نیمی از نمونه ها رادر بر می گیرد، یعنی از 7/60 درصد نمونه ها جدا شده است. بدین ترتیب فرضیه اول تحقیق بر اساس آزمون دو جمله ای ( نسبت ) و سطح معنی داری کمتر از 05/0 (029/0)که عنوان می داشت اصلی ترین عامل بیماری ای کولای است، تائید شد. پس از باکتری ای کولای، باکتری استافیلوکوکوس با فراوانی 30 مورد (8/26درصد) و انتروباکتر با فراوانی 29 مورد (9/25 درصد) در رده های دوم و سوم شایعترین باکتریها جای داشتند. نتایج آنتی بیوگرام نیز تقریبا برای همه باکتریها مشابه بود. اکثر باکتریهای مورد بررسی به سولتریم، کلرتتراسایکلین و اریترومایسین مقاومت و به لینکوسپکتین، کلستین و فسفومایسین حساسیت نسبتا بالایی را نشان دادند. نتیجه گیری: ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ضررهای اقتصادی این بیماری، پایش مکرر عوامل میکربی بخصوص در فارمهای جوجه کشی، جلوگیری
كلمات كليدي : جوجه های گوشتی , شهرستان رشت
تاريخ دفاع : 97-6-22