بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها
شماره دانشجویی : 950120570
نویسنده : ابراهیم پاینده
عنوان پایان نامه : عوامل موثر بر تمايل گردشگران بهاستفاده از غذاهاي محلی و سالم (اسلوفود) دراقامتگاههاي روستايي ـ شرق گيلان
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي ـ مديريت كشاورزي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :محمدصادق اللهیاری, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : غذاهای محلی از منظر ارزش غذایی، کیفیت، طعم و سلامتی بر غذاهای فراوری شده ارجحیت دارند. در گردشگری، مقوله غذا حائز اهمیت فراوان است و یکی از دغدغههای همیشگی سفرهای کوتاه و بلندمدت، نوع غذای انتخابی از سوی گردشگران است. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر تمایل گردشگران و مسافران مناطق گردشگری شرق گیلان نسبت به مصرف غذاهای محلی و سالم میباشد. پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق گردشگران و مسافران در اقامتگاهها و تفرجگاههای روستایی شرق گیلان بودند. که با استفاده از روش نمونهگیری در دسترس تعداد 284 نفر بهعنوان نمونه آماری انتخاب شدند. بهمنظور گردآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی سوالات پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ بالاتر از مقدار مطلوب 7/0 برآورد شد که حاکی از مطلوبیت ابزار بود روایی گویهها پرسشنامه بهروش روایی محتوا و روایی سازه مورد تأیید قرار گرفت. بهمنظور تجزیه و تحلیل دادهها در بخش آمار توصیفی از آمارههای میانگین، انحراف معیار توسط نرم افزار آماری SPSS23 و در بخش آمار تحلیلی از روش مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL8.80 استفاده شد. یافتههای تحقیق نشان داد که عامل خوب بودن یا کیفیت(63/0)، عامل تجارت منصفانه یا اقتصادی(51/0) و عامل پاگیزگی یا زیستمحیطی(58/0) در سطح معناداری کمتر از 05/0 بر تمایل گردشگران و مسافران مناطق روستایی شرق گیلان بهاستفاده از غذاهای محلی و سالم تأثیرگذار بود. در این پژوهش، افزایش آگاهی مردم و گردشگران درخصوص منطقی بودن قیمتی که درازای مصرف غذای سالم و محلی میپردازند و با برجستهسازی خطرات ناشی از عواقب مصرف فستفودها و غذاهای ناسالم توصیه میشود.
كلمات كليدي : غذای محلی، اسلوفود، اسلوتوریسم، گردشگری، طبیعتگردی، بومگردی
تاريخ دفاع : 1397-10-19