بازگشت به بانک اطلاعات پایان نامه ها

شماره دانشجویی : 950120570
نویسنده : ابراهیم پاینده
عنوان پایان نامه : عوامل موثر بر تمايل گردشگران به‏استفاده از غذاهاي محلی و سالم (اسلوفود) دراقامتگاه‏هاي روستايي ‏ـ‏ شرق گيلان
دانشكده : دانشکده علوم کشاورزی
گروه تحصيلي : کشاورزی
رشته/گرایش تحصيلي : مهندسي كشاورزي ـ مديريت كشاورزي
مقطع تحصيلي : کارشناسی ارشد
استاد راهنما (عضو هیات علمی مرکز) :محمدصادق اللهیاری, ,
استاد مشاور () : ,
چكيده : غذاهای محلی از منظر ارزش غذایی، کیفیت، طعم و سلامتی بر غذاهای فراوری شده ارجحیت دارند. در گردشگری، مقوله غذا حائز اهمیت فراوان است و یکی از دغدغه‏های همیشگی سفرهای کوتاه و بلندمدت، نوع غذای انتخابی از سوی گردشگران است. هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی عوامل موثر بر تمایل گردشگران و مسافران مناطق گردشگری شرق گیلان نسبت به مصرف غذاهای محلی و سالم می‏باشد. پژوهش از حیث هدف کاربردی و از نوع توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق گردشگران و مسافران در اقامتگاه‏ها و تفرجگاه‏های روستایی شرق گیلان بودند. که با استفاده از روش نمونه‏گیری در دسترس تعداد 284 نفر به‏عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. به‏منظور گردآوری داده‏ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی سوالات پرسشنامه به روش آلفای کرونباخ بالاتر از مقدار مطلوب 7/0 برآورد شد که حاکی از مطلوبیت ابزار بود روایی گویه‏ها پرسشنامه به‏روش روایی محتوا و روایی سازه مورد تأیید قرار گرفت. به‏منظور تجزیه و تحلیل داده‏ها در بخش آمار توصیفی از آماره‏های میانگین، انحراف معیار توسط نرم افزار آماری SPSS23 و در بخش آمار تحلیلی از روش مدل‏سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL8.80 استفاده شد. یافته‏های تحقیق نشان داد که عامل خوب بودن یا کیفیت(63/0)، عامل تجارت منصفانه یا اقتصادی(51/0) و عامل پاگیزگی یا زیست‏محیطی(58/0) در سطح معناداری کمتر از 05/0 بر تمایل گردشگران و مسافران مناطق روستایی شرق گیلان به‏استفاده از غذاهای محلی و سالم تأثیرگذار بود. در این پژوهش، افزایش آگاهی مردم و گردشگران درخصوص منطقی بودن قیمتی که درازای مصرف غذای سالم و محلی می‏پردازند و با برجسته‏سازی خطرات ناشی از عواقب مصرف فست‏فودها و غذاهای ناسالم توصیه می‏شود.
كلمات كليدي : غذای محلی، اسلوفود، اسلوتوریسم، گردشگری، طبیعت‏گردی، بوم‏گردی
تاريخ دفاع : 1397-10-19